Digipalvelut helpottavat Lumo-asukkaan arkea

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö, joka tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumisen palveluita kasvukeskuksissa. 

Kojamon My Lumo -palvelu on asukkaiden henkilökohtainen sähköinen portaali, jossa hoituvat kätevästi keskeiset kotiin liittyvät asiat, kuten vuokranmaksu, parkkipaikan varaus tai vikailmoituksen tekeminen. Lisäksi palvelusta löytyy monia muita palveluita, joiden avulla asumisesta tulee helpompaa. Palvelusta löytyvät myös kaikki asuntoon ja taloon liittyvät tiedot ja tiedotteet.

Yhteistyön lähtökohdat

Kaikki asukkaalle tärkeät toiminnot yhdessä paikassa

Uuden My Lumo -palvelun julkaisuvaiheessa myös asunnon irtisanomistoiminto haluttiin uudistaa. Toiminto rakennettiin mahdollisimman ripeästi My Lumo -palveluun, jotta asukas voi hoitaa kaikki asiansa selkeästi ja helposti yhdessä paikassa myös mobiilisti.

 

Toteutus

Koska My Lumo on tehty palvelukerrokseen, on eri toimijoiden mahdollista rakentaa siihen uusia osia. Adafy toteutti My Lumo -palveluun sopimuksen irtisanomisen, jonka yhteydessä asukas voi ladata asunnosta valokuvia ja kirjoittaa kokemuksia asunnosta, asuinalueesta ja lähellä olevista palveluista.

Samaan aikaan Kojamo kehitti prosessejaan ja viestintää asukkaille. Kun asukas tekee irtisanomisilmoituksen My Lumo -palvelussa, irtisanoutuu sopimus automaattisesti Kojamon järjestelmässä. Lisäksi asukkaalle lähtee automaattisesti irtisanomisen jälkeen vahvistus sopimuksen päättymisestä sekä poismuutto-ohjeet tekstiviestillä, sähköpostilla ja kirjeenä kotiin. Projektiin kuului vahvasti yhteistyö My Lumo -palvelun rakentaneen Kojamon oman tiimin ja Offbeat Solutionin kanssa.

Teknologiat ja ratkaisut

”Adafy valikoitui ratkaisun toteuttajaksi hyvien referenssien perusteella ja yhteistyö heidän kanssaan on ollut positiivinen kokemus.

Kaikki sujui jouhevasti ja aikataulut pitivät. He osasivat kysyä meiltä oikeita kysymyksiä ja tarkentaa toiveitamme. Vähän jännitti, kun mukaan tuli olemassa olevan kumppanin lisäksi uusi toimija, mutta Adafy ja Offbeat Solutions saivat vietyä projektia hyvin eteenpäin myös keskenään. Se vähensi meidän kuormitusta, kun ei tarvinnut toimia välikätenä.

Lopputulos on ehdottomasti toivotunlainen. Asukkaat ovat kirjoittaneet ilahduttavan paljon kokemuksiaan asunnosta ja asuinalueesta irtisanomisen yhteydessä. Myös prosessin automatisointi on otettu hyvin vastaan Kojamolla.”

Tiia Enckell

Sovellusasiantuntija, Kojamo Oyj

Lue myös nämä

”Konepaja ilman konepajaa” – menestyksekkäästi verkostoitunutta liiketoimintamallia digitalisoinut suomalainen menestystarina Tana Oy on vuonna 1971...
Junttan – perinteisen alan innovatiivista teknologiakehitystä monitoimittajaverkoston tuella Junttan Oy  suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä hydraulisia...
Vähemmän manuaalista työtä ja parempi asiakaskokemus Cross Wrap Oy valmistaa teolliseen käyttöön tarkoitettuja automaattisia pakkaus-...

Varaa ilmainen tarvekartoitus

Varaa tehokas tapaaminen ja ratkaisuesittely!
Tehokas 45 minuutin etätapaaminen sisältää digitaalisen kehityksen tarpeidenne kartoituksen ja esittelyn onnistuneista ratkaisuistamme.

Satu Kuusinen, toimitusjohtaja

Varaa tapaaminen ja ilmainen tarvekartoitus

Jätä yhteystietosi, niin soitamme sinulle ja sovitaan tehokas tapaaminen

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Satu Kuusinen, toimitusjohtaja
Mikael Koskinen, teknologiajohtaja