Innovatiiviset propulsioratkaisut yhdistettynä innovatiiviseen digitaaliseen kehittämiseen: Adafy Oy ja Steerprop Oy aloittivat yhteistyön

Steerprop Oy on laivojen propulsiojärjestelmiä kehittävä ja valmistava yritys, jonka satoihin aluksiin toimitetut, käyttötarkoituksiinsa räätälöidyt ratkaisut kattavat muun muassa joka kolmannen toiminnassa olevan jäänmurtajan. Steerpropin päätoimipiste sijaitsee Raumalla, josta propulsiojärjestelmiä toimitetaan globaaleille markkinoille.

Adafy on valmistavan teollisuuden näkemyksellinen teknologiaratkaisutoimittaja. Olemme iloisia, että Steerprop Oy valitsi meidät kehityskumppanikseen. Yhteistyömme syventää edelleen Adafyn osaamista valmistavan teollisuuden alueella. Lue tarkemmin valmistavan teollisuuden teknologiaratkaisuistamme.

Projektin lähtökohdat

“Steerpropilla halusimme tarttua Adafyn tarjoamaan integraatioratkaisuun, jolla saamme omien taustajärjestelmiemme datan paremmin hyötykäyttöön ja pystymme automatisoimaan prosessejamme tehokkaammin. Kehitysyhteistyömme Adafyn kanssa digitaalisissa asioissa on osa Steerpropin laajempaa liiketoiminnan kehitysohjelmaa.”

Lari Saari, IT Manager, Steerprop Oy

Liikkeelle asiakkaan tarpeita kartoittavalla esiselvityksellä

Kehitysyhteistyö Adafyn ja Steerpropin välillä käynnistyi Steerpropin tarpeita kartoittavalla esiselvitystyöllä. Adafyn ohjelmistoarkkitehdit laativat asiakkaan kanssa pidettyjen työpajojen perusteella teknisen ratkaisukuvauksen, joka toimii kehitysprojektin ensimmäisen vaiheen tiekarttana.

Selvityksen jälkeen Steerprop sai käyttöönsä ratkaisuehdotuksen, alustavan arkkitehtuurimallin, ehdotuksen kehitysvaiheista sekä kuvauksen avainteknologioista ja tietoturvateemoista Azureen liittyen.

Skaalautuvat integraatiot ja datan jakaminen

Ensimmäisessä vaiheessa Adafy toimittaa Steerpropille palvelukerrosratkaisun, jonka avulla järjestelmien väliset integraatiot saadaan toteutettua skaalautuvasti. Microsoft-teknologioihin ja Azureen pohjautuvan palvelukerrosratkaisun avulla korvataan vanhoja integraatioita ja rakennetaan uusia, mm. PDM:n, ERP:n ja CRM:n välille.

Toteutettava Salesforce-integraatio palvelee rakennettavaa lomakesovellusta, jossa tuodaan CRM:stä tietoa projektipäälliköiden käyttöön. Lomakesovellus sujuvoittaa myyjien ja projektipäälliköiden välistä yhteistyötä ja vähentää manuaalista työtä. Steerprop kehittää saman aikaisesti omaa PowerBI-raportointiaan. Ensimmäisenä autamme siinä nostamalla dataa sekä ERP:stä että CRM:stä PowerBI:n käytettäväksi myynnin hintavertailuraportille.

Koneiden elinkaaren hallinta ja prosessien tehostaminen

Kehitysprojektin käynnistymisestä on kulunut kolme kuukautta ja nyt olemme määrittelemässä seuraavia kehityskohteita. Ne liittyvät mm. asennuspöytäkirjaprosessin digitalisointiin ja laitteen elinkaaren mallintamiseen. Asennuksen aikaisista manuaalisista kirjauksista siirrytään digitaaliseen käyttöliittymään, jolloin koneyksilöä koskeva data alkaa kertymään heti elinkaaren alusta alkaen yhtenäisesti ja hallittavasti. Tämä on alku koneyksilön elinkaaren aikaisen tiedon mallintamiselle. Koneyksilöiden rakennetieto ja elinkaaren aikainen muu data on mahdollista koota useasta eri taustajärjestelmästä ja hyödyntää tehokkaasti eri tarkoituksiin.

Yhteistyö ketterästi liikkeelle, tavoitteena pitkäaikainen kumppanuus

Pyrimme aina ratkaisutoimittajana siihen, että asiakas saa jo ensimmäisten yhteistyökuukausien aikana konkreettisia hyötyjä. Kun liikkeelle on päästy, tiiviissä yhteistyössä tehdään kehitysroadmapia ja suunnittelua siitä, mihin haasteeseen seuraavaksi tartutaan. Näin alkaa kehittyä jatkuvan kehittämisen malli, jossa Adafy tarjoaa asiakkaalle näkemyksensä ja teknologiaosaamisensa ja asiakas ohjaa kehitystä itselleen merkittäviin asioihin.

Aito kumppanuus syventyy yhdessä tekemällä.

Lisätietoja: Adafyn asiakkuuspäällikkö Uula Jolanki, uula.jolanki@adafy.com, puh. 050 3008872

 

 

Kategoriat

Varaa tapaaminen ja ilmainen tarvekartoitus

Jätä yhteystietosi, niin soitamme sinulle ja sovitaan tehokas tapaaminen

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Satu Kuusinen, toimitusjohtaja
Mikael Koskinen, teknologiajohtaja