Asiakastarina: Adafy & Aidon Oy – AA-luokan ohjelmistokehitysyhteistyötä

Aidon on Pohjoismaiden johtava älykkäiden energiamittausratkaisujen ja älyverkkosovellusten kehittäjä ja toimittaja. Aidonin tarina alkoi vuonna 2004, ja siitä asti Aidon on ratkaisuillaan auttanut asiakkaitaan, pohjoismaisia jakeluverkkoyhtiöitä, parantamaan sähkönjakelun luotettavuutta ja vastaamaan käynnissä oleviin energiatoimialan muutoksiin. Älykkäisiin mittausjärjestelmiin ja verkkodatan jalostamiseen ja hyödyntämiseen perustuvat ratkaisut tukevat verkkoyhtiöitä niiden tärkeimmässä tehtävässä: häiriöttömässä sähkön toimittamisessa asiakkailleen. Aidonin avoimeen arkkitehtuuriin pohjautuvat luentajärjestelmät ja energiapalvelulaitteet ovat käytössä jo lähes 4 miljoonassa mittauspisteessä Pohjoismaissa.

Adafy ja Aidon ovat tehneet ohjelmistokehityksen yhteistyötä jo vuodesta 2016. Adafy on tarjonnut osaavia ohjelmistokehitysammattilaisia Aidonin tuotekehitystiimejä vahvistamaan. Kehitystä tehdään ketterillä ohjelmistokehitysmenetelmillä Aidonin ohjauksessa. Käytettyjä teknologioita ovat olleet mm. .NET, Azure, Docker, Kubernetes, C#, Windows Forms ym.

”Yhteistyö Adafyn kanssa on ollut helppoa ja avointa. Adafyn osaamisen taso on todella hyvä. Käytännössä Adafyn ohjelmistokehittäjät ovat olleet mukana rakentamassa Aidonilla uutta pilvipohjaista palvelualustaa kuin myös aikaisempaa luentajärjestelmäämme.”, kertovat Harri Valkonen, Research & Development Director ja Pasi Jakonen, Project Manager Aidonilta.

Olemme ylpeitä saadessamme olla mukana Aidonin edistyksellisten järjestelmien kehityksessä!