Viimeiset mietteet

Ja vielä viimeiset terveiset LEAP2018-reissulta, nyt jo huomattavasti Seattlea kesäisemmistä oloista.

Edellisessä postauksessa kerroin keskiviikon ja perjantain demosessioista, mutta torstai oli vaihteeksi lyhyemmistä luennoista koostunut päivä. Päivän otsikko oli Adding business value, joten tämä osuus siirtyi käännös- ja deploymentpuolen asioista enemmän Azuren tarjoamien palveluiden ja työkalujen valintaan.

Päivä aloitettiin Barry Dorransin taistelutarinoilla Microsoftin Security Response Centerin kohtaamista tietoturvaongelmista ja niiden korjaamisesta. Dorrans kävi läpi seitsemän löydettyä haavoittuvuutta. Päällimäiseksi jäänyt ajatukseni oli jotakuinkin ”ei se näemmä mene isommillakaan aina ihan nappiin”.

James Serra esitteli vaihtoehtoja SQL-tietokannoille. Azuren CosmosDB:n puffaushan tässä oli taustalla, mutta mm. MongoDB tuotiin kyllä esiin. Provosoiva otsikko ”Why SQL is probably not what you want” ei aivan vastannut luentoa, sillä lopputulemana oli enemmänkin se vanha tuttu ohje oikeasta työkalusta oikeaan paikkaan. En malta olla muistelematta vanhoja: CTO:mme Mikael piti pari vuotta sitten DevTalks-tapahtumassa samasta aihepiiristä hieman laajemman, ja uskallanpa sanoa loisteliaan esityksen ”Kymmenen tietokantaa alle tunnissa”. Yhtiömme suosittelee lämpimästi videotallenteeseen tutustumista.

Lisäksi Justin Bronderin tekoälyyn keskittyvästä luennosta voisin nostaa esille luennoitsijan suositteleman artikkelin Machine learning is fun. En ole ehtinyt itsekään vielä kuin aivan alkua selailemaan, mutta luotan kokeneempien suositukseen.

Reissun virallinen osuus on nyt siis paketissa. LEAP 2018:sta jäi käteen paljon hyviä ideoita, jonkin verran ihan käytännön työhönkin mahdollisesti vaikuttavia asioita ja jokunen uusi tuttavuuskin. Aikaeron ja tiukan aikataulun vuoksi sosiaalinen puoli rajoittui paljolti muiden suomalaisosallistujien kanssa jutusteluun ja torstaina pidettyyn iltatapahtumaan osallistumiseen. Harmi sinänsä, sillä uusien kontaktien ja näkökulmien löytäminen on toki yksi tällaisten tapahtumien idea. Tästä opin ainakin sen, että seuraavalla kerralla saavun paikalle vähintään päivää etuajassa, jotta vireystilan saa edes hieman paremmaksi varsinaisen konferenssin alusta saakka.

Tästä eteenpäin vaihdan viikoksi lomailumoodiin. Tätä kirjoittelen vanhan ystäväni luota Tampasta. Muutos Seattlen kotoisasta +8 asteesta ja vesisateesta on melkoinen, vaikka yksi niistä vuoden muutamasta kymmenestä pilvisestä päivästä sattuikin juuri vierailuni ajaksi. Ohessa selfie uima-altaalta. Älkää säikähtäkö, speedot eivät näy.

allas