NDC Oslo 2016

Adafyn Atte Söderlund vieraili NDC Oslo -tapahtumassa. Alla hänen mietteitään tästä yhdestä maailman suurimmista kehittäjätapahtumista.

Pääsin käymään tämän vuoden NDC-tapahtumassa Oslossa. NDC järjesteään kolmesti vuodessa, Oslon lisäksi tapahtumapaikkoina ovat Sydney ja Lontoo. Ensi vuonna on luvassa myös mini-NDC Kööpenhaminassa. Tapahtumassa ei ollut mitään tiettyä suuntausta, mutta .NET oli suuressa roolissa. Kolme päiväiseen tapahtumaan oli ahdettu paljon puhujia. Onneksi ruokaa ja virvokkeita oli tarjolla koko ajan. Hampurilaiset tosin pääsivät loppumaan ja niitä myös sai jonottaa aina.

Itse saavuin Osloon jo päivää aikaisemmin, mutta en ehtinyt kaupunkiin kauheasti tutustua koko reissun aikana. Ohjelmaa oli aamusta iltaan. Olisin vain toivonut enemmän ns. ständejä, koska pienelle areenalle mahtui vain parisen kymmentä yritystä ja ne oli nopeasti kierretty. Uusia tuttavuuksiakin löytyi, esim.  Oz Code, joka on kehittänyt debug-työkalun Visual Studioon, joka oli oikeasti todella vakuuttava.

Puhujia oli paljon ja heistä mainittakoon Troy Hunt, Damien Edwards, David Fowler ja Mads Torgersen. Troy Hunt oli varmasti tapahtuman suosituimpia esiintyjiä. Hän keräsi salit täyteen jokaisella kerralla. Onhan tietoturva polttava puheenaihe tällä hetkellä. Key notesia seurasin mukavasti rantatuolista kahvia ja smoothieta siemaillen. Troy Hunt piti varsin viihdyttävän meemi-esitelmän internetin ja teknologian kehityksestä: mistä ollaan lähdetty, ja missä nyt ollaan.

Muuten tapahtumassa isossa roolissa oli .NET Core ja IoT eli Internet of Things. Yllättävän paljon oli myös aiheita funktio-ohjelmoinnista. Haskellia kokeileena tämä ei kuitenkaan ihan kiinnostanut, joten itse seurasin enemmän ASP.NET aiheita ja tietysti Core kiinnosti. Varsinkin Kertrel osoittautui erittäin kiinnostavaksi. Suosittelen katsomaan videon tuosta David Fowlerin ja Damien Edwardsin esityksestä, jos vain jotain löydätte. Tietysti Javascript ja C++ oli esillä, mutta tuntui jotenkin, että ne on vaan tungettu sinne pakosta.

Näin myös ensimmäistä kertaa HoloLensin, jota tapahtumassa demottiin. Vaikutti erittäin lupaavalta ja varmasti tuotteelle löytyy paljon käyttöä teollisuudesta kuten myös viihdekäytössä. Valtavasti käyttötarkoituksia tulee heti mieleen.

Parhaiten mieleen jäi kuitenkin tietovisailu, jossa olivat mukana .NET Rocksin juontajat Carl Franklin ja Richard Campbell. Asiaa auttoi ehkä myös se, että alkoholitarjoilu oli ajoitettu alkamaan ennen tuota visailua

Kaiken kaikkiaan mahtava tapahtuma, joka oli täynnä ohjelmaa. Suosittelen kaikille, jotka ovat kiinnostuneet Microsoftin tuotteista ja haluavat olla ajan tasalla siitä, mitä teknologiota alalla käytetään, ja missä mennään ihan yleisesti.

Rantatuolissa jätskiä