MVP

Adafyn Mikael Koskinen sai toistamiseen Microsoft MVP-tunnustuksen

”This award is given to exceptional technical community leaders who actively share their high quality, real world expertise with others.”

Kesälomakausi käynnistyi Adafyllä juhlavasti, kun Mikael Koskinen sai heinäkuun alussa Microsoftin myöntämän MVP-tunnustuksen (Most Valuable Professional).

mvp

Tunnustus tuli toista vuotta putkeen kategoriasta Windows Development. Suomessa on tällä hetkellä 19 MVP:tä. MVP-tunnustukset ovat jakautuneet useaan eri kategoriaan ja Mikaelin lisäksi Suomesta löytyy ainoastaan yksi Windows-sovelluskehityksen MVP.

Kokemuksia menneeltä MVP-vuodelta

Alla on Mikaelin omia kokemuksia menneeltä vuodelta.

Monipuolinen ja vaiherikas vuosi takana, sillä kyseessä oli ensimmäinen vuoteni Microsoft MVP:nä. Erityisesti mieleen jäi marraskuussa järjestetty MVP Summit, jolloin vietin noin viikon Redmondissa. Tapahtumassa pääsi tutustumaan tulevien teknologioiden lisäksi myös muihin MVP-ihmisiin, joita oli paikalle saapunut hyvä joukko jokaisesta maailman kolkasta. Erityiskiitokset menevät silti kotimaiselle MVP-miehitykselle ja mieleenpainuvalle meetupille pihvien ääressä.

MVP Summitin lisäksi tie vei kuluneen vuoden aikana toistamiseen Amerikan länsirannikolle. Maaliskuussa määränpäänä oli San Francisco ja siellä järjestetty Microsoft Build -tapahtuma. Itse Buildin sisältö jakoi mielipiteitä, mutta Buildia edeltävänä päivänä järjestetty Azure-aiheinen kutsutapahtuma MVP:lle sisälsi noin 10 tuntia asiantuntevia seminaareja ja kiteytti hyvin Azuren tulevia muutoksia. Myös San Franciscosto jäi hyvin mieleen suomalaisten kanssa järkätty pihvi-meetup.

Buildista ei kauaa kerinnyt toipumaan, kun vuorossa oli vuoden suurin kotimainen kehittäjätapahtuma Devtalks. Devtalksissa olin kuuntelijan sijaan puhujana kahden esityksen voimin. Tapahtumasta jäi hyvät fiilikset ja omat esitykseni ovat katseltavissa Channel9:n kautta: Windows 10 UWP-esitys & 10 tietokantaa alle tunnissa -esitys.

Reissaamisen ja tapahtumien lisäksi kiireisinä pitivät myös Jyväskylään perustetun JKL.NET -ryhmän tapaamiset sekä hauskat työprojektit Azuren ja Windows-sovellusten parissa.

Tulevan vuoden osalta marrakuun MVP Summit kutkuttelee jo mielessä. Siihen asti uudet ja mielenkiintoiset projektit Adafyllä pitävät mielen virkeänä.

Lisätietoja

Tietoja Adafy Oy:stä

Adafy Oy on Jyväskylään vuonna 2012 perustettu kasvava ja vakavarainen Microsoft-teknologioihin keskittynyt ohjelmistoyritys. Adafy työllistää 8 asiantuntijaa Jyväskylässä ja Tampereella ja yhtiön liikevaihto on 0.5 miljoonaa euroa. Adafyn asiakkaita ovat mm. Digia Oyj, Buildercom Oy ja Jyväskylän Yliopisto.